Hoe lid worden?

Aanbod voor het lidmaatschap van de Commanderij Zuid-West-Vlaanderen

Vooreerst hartelijk dank voor uw belangstelling in de Commanderij Zuid-West-Vlaanderen.

Om "in aanmerking te komen" als lid van de Commanderij Zuid-West Vlaanderen, en dus ook van de vzw Vlaamse Wijngilde, hoeft u zich enkel kenbaar te maken bij het commanderij secretariaat via mail op inez.vandenbroucke@telenet.be.

Dit kan het best met een schrijven waarin u de reden van uw interesse verwoordt met een eigen voorstel van peter of meter, reeds lid van onze commanderij. Indien u niemand kent, zal u een peter/meter toegewezen worden. Die zal U verder begeleiden zodat u zich op korte termijn thuis zult voelen in uw nieuwe vriendenkring.

Het commanderijbestuur zal u verder alle informatie kunnen verstrekken over de verplichtingen (lidgeld) en over het aanbod: leren over wijn en genieten van wijn in een ontspannen sfeer zonder enige commerciële inslag, tijdens proefavonden, feestelijkheden en wijnreizen, ingericht door de commanderij.

Voor het proefjaar 2022-2023 bedraagt het lidgeld:

Maar ook inbegrepen in het lidgeld zijn:

U merkt dat toetreden tot een commanderij gelijk staat aan toegang krijgen tot een heel brede waaier aan mogelijkheden!

Of u aan alle mogelijke evenementen ook daadwerkelijk deelneemt, dat is en blijft uw eigen keuze.

Dat geldt bijvoorbeeld ook voor deelname aan de Nationale Proeven, waar u de graad van Meester of Grootmeester wijnproever in de Vlaamse Wijngilde kunt behalen.

Het aanreiken van al die mogelijkheden, zonder druk van welke aard ook, dat is de rode draad doorheen de organisatie van de Vlaamse Wijngilde: om het leren en het genieten zo goed mogelijk te integreren.

Dat is ook de reden waarom elke commanderij, in uw geval de commanderij Zuid-West Vlaanderen, volledig autonoom werkt. Dat geldt voor de organisatie van het jaarprogramma, zowel als voor de bepaling van het lidgeld, de gewoonte met betrekking tot het meebrengen of het ter beschikkingstellen van proefglazen, en noem maar op.

Wat betreft de website van de Nationale Vereniging (www.vlaamsewijngilde.org), u hebt daarvoor geen speciale login nodig, surf er naar hartelust maar wat op rond.

Mocht u niettemin nog vragen hebben, aarzel dan vooral niet om opnieuw contact op te nemen.

Met vriendelijke groeten.

Inez Vandenbroucke
Secretariaat
Commanderij Zuid-West-Vlaanderen, p.a. Desselgemseweg 165, 8790 Waregem
IBAN: BE31 4695 3566 4155 - BIC: KRED BE BB